Συνταγές

Μπόλ με γαρίδες και αβοκάντο

Συστατικά

  • Κινόα: 100 γρ.
  • Γαρίδες: 300 γρ.
  • Αβοκάντο: 300 τεμ.
  • Σάλτσα σόγιας: 4 κ.σ.
  • Χυμός λεμονιού: 2 κ.σ.
  • Αλάτι/πιπέρι: 1 πρέζα

Μαγείρεμα

  1. Ξεπλύνετε το ρύζι αρκετές φορές κάτω από κρύο νερό. Μαγειρέψτε το σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Συνήθως χρειάζονται 15 έως 25 λεπτά για να βράσει το ρύζι.
  2. Βράστε τις γαρίδες. Εάν είναι απαραίτητο, αφαιρέστε το κέλυφος.
  3. Ξεπλύνετε το αβοκάντο. Κόψτε το αβοκάντο στα δύο και αφαιρέστε το κουκούτσι. Αφαιρέστε τη σάρκα από τη φλούδα και κόψτε το αβοκάντο σε τυχαίες φέτες.
  4. Πλύνετε και στεγνώστε τα υπόλοιπα λαχανικά και βότανα. Κόψτε τις ντομάτες στη μέση ή σε φέτες. Κόψτε το αγγούρι σε ροδέλες.
  5. Αρχίστε να σερβίρετε το πιάτο. Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέστε από πάνω εναλλάξ όλα τα υλικά: αβοκάντο, μαρούλι iceberg, στη συνέχεια ντομάτα, αγγούρι και γαρίδες. Πασπαλίστε το πιάτο με σουσάμι και περιχύστε το με σάλτσα σόγιας. Αλατοπιπερώνετε και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε το πιάτο στο τραπέζι!
Made on
Tilda