Συστατικά
Μαγείρεμα
- Κινόα: 100 γρ.
- Γαρίδες: 300 γρ.
- Αβοκάντο: 300 τεμ.
- Σάλτσα σόγιας: 4 κ.σ.
- Χυμός λεμονιού: 2 κ.σ.
- Αλάτι/πιπέρι: 1 πρέζα
Μαγείρεμα
- Ξεπλύνετε το ρύζι αρκετές φορές κάτω από κρύο νερό. Μαγειρέψτε το σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Συνήθως χρειάζονται 15 έως 25 λεπτά για να βράσει το ρύζι.
- Βράστε τις γαρίδες. Εάν είναι απαραίτητο, αφαιρέστε το κέλυφος.
- Ξεπλύνετε το αβοκάντο. Κόψτε το αβοκάντο στα δύο και αφαιρέστε το κουκούτσι. Αφαιρέστε τη σάρκα από τη φλούδα και κόψτε το αβοκάντο σε τυχαίες φέτες.
- Πλύνετε και στεγνώστε τα υπόλοιπα λαχανικά και βότανα. Κόψτε τις ντομάτες στη μέση ή σε φέτες. Κόψτε το αγγούρι σε ροδέλες.
- Αρχίστε να σερβίρετε το πιάτο. Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέστε από πάνω εναλλάξ όλα τα υλικά: αβοκάντο, μαρούλι iceberg, στη συνέχεια ντομάτα, αγγούρι και γαρίδες. Πασπαλίστε το πιάτο με σουσάμι και περιχύστε το με σάλτσα σόγιας. Αλατοπιπερώνετε και αλατοπιπερώνετε. Σερβίρετε το πιάτο στο τραπέζι!